Energie besparen met zonnepanelen

In januari 2013 is de voorloper van de ECW gestart met de collectieve aanschaf van zonnepanelen voor wijkbewoners.

Door informatie in te winnen en met hulp van de gemeente Leeuwarden en Slim Wonen, zijn er vijf installateurs geselecteerd. Deze bedrijven hebben met het door ons opgestelde programma van eisen een offerte gemaakt. In een bijeenkomst met potentiële deelnemers is installatiebedrijf Zonderland gekozen om het werk uit te voeren. Begin juli 2013 zijn de werkzaamheden begonnen.

Goede belangstelling.
In eerste instantie waren er 23 wijkbewoners die mee wilden doen aan het project. In de loop van de tijd zijn er meer opdrachten bijgekomen. Nu zijn er 68 bewoners van het Westeinde die zonnepanelen hebben en het project loopt nog steeds. Een bewijs dat Westeinders bewust met het milieu en energie besparen bezig zijn

Project vloerisolatie:
Tijdens een door de ECW georganiseerde voorlichtingsavond zijn er verschillende toepassingen gegeven over het isoleren van de vloer en kruipruimte. Uit de offertes en de verschillende isolatie methoden die op deze avond besproken zijn is voor de vloerisolatie met polyurethaanschuim gekozen voor fa. van den Berg uit Borger. Voor de kruipruimte-isolatie is Fa. Gebroeders de Vries uit Dokkum met Drowa chips gekozen. In totaal hebben zich na deze avond 24 bewoners aangemeld om met het project mee te doen.

Meer deelnemers.
Er melden zich nu het project al gestart is nog meer mensen aan om mee te doen, dit is natuurlijk geen probleem want het project loopt nog gewoon door.

Voordeel van het collectief aanpakken van energie besparende acties:

  • de ECW heeft de deelnemers aan het zonnepanelenproject geholpen bij het terugkrijgen van de BTW
  • Door het collectief aanvragen van onze energie besparende acties krijg je de beste kwaliteit voor een goede prijs en de nodige optimale service.
  • We hebben de afspraak gemaakt dat als er tijdens de werkzaamheden of later zich nog mensen melden om mee te doen, dat de leveranciers zich moet houden aan de voorwaarden die wij met hun hebben afgesproken, dit houdt natuurlijk niet in dat de gekozen leveranciers zich tot in lengte van dagen aan de afspraak moeten houden.

Heeft U nog vragen, opmerkingen, mededelingen of suggesties over energiebesparende acties laat het ons dan even via onze site weten.