Slim investeren met de duurzaamheidslening

Je weet hoe je jouw woning energiezuiniger wilt maken, maar je hebt geen of onvoldoende spaargeld om je SLIMME maatregelen te betalen? Weet dat de gemeente Leeuwarden een goedkope financiering biedt. En omdat de besparing vaak hoger uitvalt dan de aflossing houd je in veel gevallen zelfs geld over aan het einde van de maand.

De gemeente Leeuwarden biedt een financiering van € 2.500,- tot € 7.500,-. Je betaalt maandelijks gedurende 10 jaar lang de aflossing en de rente, die momenteel minder dan 2% bedraagt. Er mag boetevrij vervroegd worden afgelost. Zeventig procent van de investering in je huis moet besteed worden aan duurzaamheidsmaatregelen, zoals zonnepanelen, isolatie of HR++ glas. Maar dat betekent dat de andere 30% gebruikt kan worden voor verbouwing, onderhoud of bijvoorbeeld brand- en inbraakbeveiliging!

Sinds oktober 2015 is de drempel voor woningen met WOZ-waarde boven de €150.000,- opgeheven.
Vraag het informatiepakket aan om je aan te melden of bel het energieloket via 14 058.

De lening is ook beschikbaar voor VVE’s. Voldoe je niet aan deze voorwaarden? Kijk dan eens bij de landelijke financiering. En heb je al gekeken of je in aanmerking komt voor subsidie?

Bron: Slim Wonen Leeuwarden

duurzaamheidslening

Geplaatst in Algemeen nieuws, ECW Nieuws en getagd met .